• שאלות כלליות

למכור אוכל לא כשר לכלב

הרב יוסף אפריון

כ"ז מרחשון תשע"ג
שאלה
האם מותר לי לסייע לחברה המשווקת\מוכרת אוכל לא כשר לכלבים (לדעתי רוב רובו של האכול לכלבים בארץ אינו כשר)? איך אוכל לדעת שהקונה שרכש אותו ישטוף ידיים אחרי שהאכיל את הכלב, אם נגע באוכל בידיו. תודה מראש
תשובה
שלום מותר להאכיל כלב במאכלות אסורות, אא"כ מדובר באיסורי הנאה כמו בשר שבושל עם חלב וכד' וזאת יש לבדוק על הרכיבים. בשאר הדברים האסורים אין לחשוש. היגיינה בסיסית היא שהמאכיל כלב ישטוף ידיו לפני שיאכל, ולכן אתה לא צריך לחשוש. כל טוב
שאלות שנשאלו על שאלה זו: