• שאלות כלליות

לחתום על "הסכם לכבוד הדדי" לפני החתונה

הרב ש. יוסף וייצן

ד שבט תשע"ג
שאלה
שלום רב. אנו מתעתדים להתחתן בקרוב ומתחבטים בשאלה האם לחתום על ’הסכם לכבוד הדדי’ טרם נישואינו. נשמח לשמוע עמדות הרב בעניין. סברות לכאן ולכאן. בתודה מראש!
תשובה
שלום רב, אם מדובר על זיווג ראשון, אזי אין צורך לרוץ לחתום על חוזה זה. לפעמים החתימה מעוררת סדק בביטחון ובאמונה בקשר שנולד רק עתה. אולם אם אצלכם זה לא מעורר שום הרגשות של שבירת התמימות או אם ההורים דוחפים אתכם לחתום על הסכם זה, הסכם זה הוא הסכם טוב ומגדיר דברים שיכולים לעמוד לעזר לעת משבר. כל טוב