• קשר בגיל צעיר

קשר עם בנות בבני עקיבא

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז אב תשס"ד
שאלה
יש לי חבר בן 14 והוא נמצא בבני עקיבא. דיברתי אתו בענייני צניעות והוא צחק עלי שאני קיצוני. הוא בקשר עם בנות מהשבט והוא אמר לי שהבנות צדיקות. אני חושב שזה היצר הרע שמפתה אותו לדבר עם בנות. האם אני צודק? האם מותר לדבר עם בנות סתם? הוא אמר לי שלא צריך לעשות מזה סיפור. מה כבוד הרב חושב על כך?
תשובה
חז"ל ממליצים למעט בשיחות בין בנים לבנות. אלא אם כן השיחות ענייניות וחשובות ולא נגררים מהם לשיחות בטלות ולקשר של חברות. המבחן הוא האם הקשר עם הבנות מחזק את יראת השמים או מחליש. אם הוא מחזק באמת, הוא אינו שלילי. אך אם הוא מחליש את יראת השמים הוא שלילי ויש להמנע ממנו.