• קשר בגיל צעיר

קשה לי בלעדיה

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג אדר א' תשס"ח
שאלה
אני בן 16.5 ויש לי חברה כבר די הרבה זמן. אנחנו די דוסים ושומרים נגיעה. אני מאוד אוהב אותה ומאוד רוצה אותה ורוצה להתחתן איתה. מאז סוכות אנחנו ניסינו כמה פעמים להפרד אבל כל פעם דיברנו בסופו של דבר (ניסינו לא לדבר שבועיים אבל אחרי חצי שבוע המשכנו לדבר כרגיל, ניסינו להפרד סופית-עד החתונה בעז"ה-אבל גם בזה לא כל כך הצלחנו). לפני כשבועיים היתה לנו מריבה שנגמרה אחרי יום אחד, באותו יום היה לי מאוד קשה, בכיתי המון, וממש הייתי עצוב (אני שמח כמעט תמיד) וגם היא הייתה עצובה וגם כעסה עלי. מאז אני כל הזמן חושב מה יקרה אם יקרה לה משהו (מוות חס וחלילה או משהו אחר שיפגע באפשרות לקשר בינינו) או שניפרד וכל פעם שאני מתחיל לחשוב על זה אני נהיה עצוב וממש מפחד וכמעט בוכה. מאז אני גם ממש מתגעגע אליה ולא יכול בלעדיה (אני מרגיש שמאז הריב, הקשר שלנו עלה לרמה גבוהה יותר). בחנוכה היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שהיא אוהבת ורוצה אותי (היא אמרה שהיא מבולבלת ולא יודעת מה היא רוצה) אבל אני מרגיש כאילו היא כן רוצה אותי. הבעיה היא שמאז יותר קשה לי ומאז התחלתי לחשוב אם אני באמת אוהב אותה, הגעתי למסקנה שכן-אני אוהב אותה ורוצה אותה, ואז רבנו ולאחר הריב הבנתי שאני באמת אוהב אותה ורוצה אותה ולא יכול בלעדיה (למרות שאני קטן אני ממש חושב מאמין ומקווה שזה אמיתי). היא גם ממש עוזרת לי להתגבר על כל מיני דברים (יצרים-בענין של מה לעשות---ללמוד תורה או לשחק וכדו’, קשיים ועוד) וגם אני עוזר לה כנ"ל. ובאמת קשה לי בלעדיה. והיא מפחדת שהקשר הזה מרחיק אותנו מהקב"ה. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להפרד אבל איך נצליח? ואיך אני יכול להפסיק לפחד שנפרד בדרך כל שהיא? ואיך אנחנו יכולים לדעת שזה אמיתי? ואיך אני אשרוד היא בלעדיה והיא בלעדי? תודה רבה וסליחה על הפירוט הארוך!
תשובה
לא ברור מהשאלה האם יש בקשר רצון הדדי או שהיא רוצה להיפרד ורק אתה לא מעוניין בהפרדות. בכל מקרה אתה צריך להגדיל את האמונה שלך בהשגחה פרטית. חלק מן ההשגחה הפרטית קשורה גם לענין עם מי אנו מקימים משפחה. אם היא הזווג שלך אתה תזכה בה אל דאגה. ההצעה שלי היא שתדברו בינכם בסגנון הבא. אתם עדיין צעירים בגיל הנעורים. יתכן שבאמת עליתם על קשר פנימי ועמוק שיש בניכם ויכתן שאלו סתם דמיונות נעורים. זאת תוכלו לברר כשתהיו בוגרים יותר. לכן קבלו על עצמכם שלעת הזאת אתם נפרדים. אולם אתם מתחייבים אחד לשני שברגע שאחד מן הצדדים ירצה ללכת לכיוון הקמת משפחה הוא יודיע לשני ותבדקו האם אתם מתאימים אחד לשני או לא.