• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה לנשים

דבר תורה של אשה בשלחן שבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ה טבת תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום לכבוד הרב אמנם ראיתי תשובות בעניין דומה באתר אך רציתי לחדד את השאלה ולדייקה. האם מותר לי כאשה לומר דברי תורה בשולחן השבת כאשר חתני יושב עמנו? חשוב לי לציין שלא מדובר בד"ת במקום בני התורה במשפחה אלא בנוסף. וכהמשך השאלה, האם מותר לפתח שיחה מתוך דברי התורה שנאמרו (גם אם ע"י בעלי או חתני) שישתתפו בה מטבע הדברים גם בנות המשפחה? שאלה זו חשובה לי שכן אנו ב"ה מרבים בדברי תורה בשולחן השבת, וגם הבנות אומרות רעיונות מפרשת השבוע וכד’. למרות (אולי בשל?)היותי אשה אני אוהבת מאד את הלימוד התורני ושמחה להיות חלק ממנו. עתה השאלה עלתה כשב"ה הצטרף חתן בן תורה למשפחתנו בשעה טובה. אנו משתדלים מאד להקפיד על דיני הצניעות כהלכתן, יחד עם זה לא רוצים לפגוע בשמחת ובטבעיות שולחן השבת המשפחתי. תודה רבה
תשובה
אשת הסמ"ע הייתה אומרת דברי תורה בשולחן השבת בנוכחות בחורים. ולגופו של עניין איני מבין, דברים בטלים מותרים מפי אישה ודברי תורה לא?!