• גזל ונזיקין

נזילה לאחר עבודות איטום

כולל דיינות פסגות

כ"ה שבט תשע"ג
שאלה
במהלך עבודות הרחבת חדר שכללו שבירת קיר ובנית תקרה חדשה שתוצמד לקיימת נוצרה חדירת מים בחלק הפנימי של הקיר הישן. הקבלן ביצע עבודות איטום בגג הישן. הקבלן טוען: מדובר בבלאי טבעי של הגג הישן או בפגיעה שהייתה מבניית הקיר ופרצה בגלל ריבוי גשמי הברכה ולכן על הלקוח לשלם על עבודה זו. הלקוח טוען: מאחר וחדירת המים היא רק באזורים הנושקים לאיזור ההרחבה מוכח שחדירת המים נוצרה במהלך עבודות ההרחבה והאיטום כלול במחיר הראשוני. מה הדין?
תשובה
שלום וברכה. מאחר ומדובר במחלוקת מציאותית ביניכם- האם הנזק לקיר הישן נוצר בעקבות הבנייה או לא יש לפנות לבודק חיצוני המוסכם על שניכם שיכריע מה באמת הסיבה לנזילה. במידה וגם הבודק לא ידע להגיד תשובה מדוייקת יש לפנות לבית דין לדיני ממונות לבירור נוסף. בברכה הרב יהודה חי לנזר