- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
אופן בדיקת חומוס
שאלה
1. האם צריך לבדוק גרגיר גרגיר או שאפשר לפרוס כמה גרגירים יחד ולהסתכל עליהם באופן כללי?
2. אם הסתכלתי באופן כללי ואח"כ טחנתי את כל החומוס הדק היטב האם מותר בדיעבד?
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
הבדיקה צריכה להיות אחד אחד.
אם הסתכלת באופן כללי וטחנת דק דק, אפשר לאכול , כדין הקמח.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

חזקת נגוע באורז
הרה"ג יעקב אריאל | ד תשרי תשע"א

שמירה על קמח בקירור
הרה"ג דוב ליאור | י"ח שבט תשס"ו

ניפוי קמח לאחר פסח
הרה"ג יעקב אריאל | כ"א אייר תשפ"ג
האם יש בעיה בשום גבישי שמעורב במוצרים שונים?
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אדר תשפ"א

מכון התורה והארץ

ביעור פירות שביעית לאחר זמן הביעור
ד תשרי תשס"ג

בדיקת אתרוג בזכוכית מגדלת
י"ב תשרי תשס"ג

כשרות מזון מלכות
א כסלו תשס"ג

קלחי תירס
ג טבת תשס"ג
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

חימום בשבת בתנור עם מצב שבת
הרב עזריה אריאל | כ שבט תשע"ג
כמה צריך לחכות בין חלב לבשר
הרב דניאל קירש | א אב תשפ"ב

בשר מתורבת
הרה"ג יעקב אריאל | ח כסלו תשפ"ד
ברכה ראשונה על אוכל לאחר ברכה אחרונה
הרב דניאל קירש | ז כסלו תשפ"ד

מהם המילים של ראשי תיבות ס"ט
הרב יצחק בן יוסף | י"ב כסלו תשפ"ד
