• כשרות רגילה לעומת מהדרין

כשרות OU בטונה

הרבנות הראשית לישראל

ג אדר תשע"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב! האם אפשר לסמוך על כשרות OU בטונה סטארקיסט ככשרות מהדרין? תודה רבה!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה כיום המפעלים בארץ בדרך כלל מייבאים טונה שבושלה בחו"ל בהשגחה ובארץ רק ממלאים בקופסאות עם מי מלח או שמן. טונה סטארקיסט נארזת במפעל טונה בטירת הכרמל בהשגחת הרבנות המקומית ומיוצרת בחו"ל בלווי בהשגחה. כשרות הou בארץ מסתמכת על המשגיחים של המפעלים. לכן אין כשרות למוצר הנארז או מיוצר בארץ רק של הou אלא נוסף על הרבנות המקומית. וכאשר מודפס בישול ישראל היה בישול ישראל לכן אפשר לכתחילה לאכול טונה סטארקיסט. (לעומת זאת בכשרות ה ou בחו"ל מקלים בבישול ישראל על פי השיטות שצריך בישול ישראל דווקא בבישול באש ולא בבישול בקיטור.) בברכה הרב חגי בר גיורא