- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
חומרי ניקוי לדבר שאינו חריף
שאלה
כבוד הרב כתב בעבר בתשובה באתר זה: "...אם השתמשו בסכין בדבר קר ולא חריף מועיל שפשוף של 10 פעמים בסקוצ’ במקום בקרקע ואז הסכין כשר לכל דבר".
מה הדין בחותך דבר שאינו חריף, כגון: מלפפון, בסכין בשרית שניקוה עם סבון כלים וספוג רך (שאינו סקוצ’!), ורוצה להכניסו למאכל חלבי? לכאורה, אף שאין זה נחשב כ"נעיצה", הסבון עצמו עם ספוג הניקוי, מנקה כמעט כל לכלוך שבשיני הסכין. וגם אם נשאר מעט מן המעט – הוא בודאי נפגם ע"י סבון הכלים. וגם אולי הוא בטל בשישים במאכל שחותכים עם הסכין הזו.
בתודה והערכה רבה,
תשובה
בדיעבד, המאכל כשר. לכתחילה יש לנהוג עפ"י מה שקבעו חז"ל, לשפשף בדבר קשה וכמובן רצוי להוסיף סבון.

תבלינים
הרב נועם דביר מייזלס | י"א ניסן תשפ"ב
הכשרה של מכונת קפה מחלבי לפרווה
הרב בנימין במברגר | ח תמוז תשפ"א

אדים שעולים מבשר לבקבוק רוטב
הרה"ג יעקב אריאל | י"ז טבת תש"ע

מאכל פרווה שהוכן בכלי בשרי - חימומו בתנור חלבי
הרב עזריה אריאל | ז טבת תשע"ד

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חלום ומשמעותו
י"ד אב תשס"ב

שימוש בחניה של שכן בבניין
י"ד אב תשס"ב

לכרוע בשעת הקדיש והקדושה?
כ"א אב תשס"ב

ביטוח משלים
ב אב תשס"ב
כשרות סניף ’רולדין’
הרבנות הראשית לישראל | י"ד סיון תשע"ח

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט
כשרות סניף ’רולדין’
הרבנות הראשית לישראל | י"ד סיון תשע"ח
תרגיל מחלקתי בשבת בשעת מלחמה
הרב יואב חנניה אוקנין | י"ג כסלו תשפ"ד

מהם המילים של ראשי תיבות ס"ט
הרב יצחק בן יוסף | י"ב כסלו תשפ"ד
דיני אבלות בעת חזרת החטופים לאחר שלושים יום
הרב יואב חנניה אוקנין | י"ג כסלו תשפ"ד
