ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

חומרי ניקוי לדבר שאינו חריף | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד אדר תשע"ג

חומרי ניקוי לדבר שאינו חריף


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
כבוד הרב כתב בעבר בתשובה באתר זה: "...אם השתמשו בסכין בדבר קר ולא חריף מועיל שפשוף של 10 פעמים בסקוצ’ במקום בקרקע ואז הסכין כשר לכל דבר".
מה הדין בחותך דבר שאינו חריף, כגון: מלפפון, בסכין בשרית שניקוה עם סבון כלים וספוג רך (שאינו סקוצ’!), ורוצה להכניסו למאכל חלבי? לכאורה, אף שאין זה נחשב כ"נעיצה", הסבון עצמו עם ספוג הניקוי, מנקה כמעט כל לכלוך שבשיני הסכין. וגם אם נשאר מעט מן המעט – הוא בודאי נפגם ע"י סבון הכלים. וגם אולי הוא בטל בשישים במאכל שחותכים עם הסכין הזו.

בתודה והערכה רבה,

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "שפשוף סכין בסקוץ'"

תשובה:
בדיעבד, המאכל כשר. לכתחילה יש לנהוג עפ"י מה שקבעו חז"ל, לשפשף בדבר קשה וכמובן רצוי להוסיף סבון.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il