• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

מאכל פרווה בתנור בשרי

כולל הלכה בית אל

ז אב תשע"ה
שאלה
מאכל פרווה שחומם ללא כיסוי במיקרו בשרי או תנור בשרי, האם לאחריו מותר לאכול חלבי? אם עבר 24 שעות הדין משתנה?
תשובה
בס"ד אם התנור נקי מותר לאכול מיד אח"כ חלבי גם בתוך 24 שעות (ולספרדים מותר אפילו לאכול עם בשר, ולאשכנזים רק אם עברו 24 שעות מותר, ואמנם, אם התערב במאכל בשרי (כשלא עברו 24 שעות) - לא נאסר המאכל. יש בזה דעות, ואת העיקר כתבתי, הסוגיא ביו"ד סימן צ"ב סעיפים א'-ב'). אם התנור מלוכלך בשומן או מאכל בשרי (לא שאריות שנשרפו עם הזמן) - אז כשיש במאכל הפרווה פי 60 כנגד השאריות הדין כדלעיל בתנור נקי. וכשאין פי 60 - המאכל נחשב כבשרי לחלוטין וצריך לחכות בשביל לאכול חלבי. בברכה, הרב שלמה בורנשטין