• התרת נדרים

כח התרת נדרים של ראש השנה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ז אדר תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב. תודה על התשובה שהרב נתן לי. 1. הבנתי שאם עשיתי התרת נדרים בפני מניין (כולל אמירת הנוסח), זה מבטל לי נדרים שאני לא זוכרת. השאלה שלי: אם אחרי זמן מסויים אני נזכרתי בעוד נדרים ( אחרי שעשיתי התרה בפני מניין ) , האם נדרים אלו התבטלו או לא? (כשכתבתי "נדרים", התכוונתי להנהגות טובות שאמרתי אך לא הוספתי "בלי נדר" וכיוצא בהן). 2. בעוונותי, פעם הייתי שרה שיר שבטקסט שלו יש שבועה כמו "אני נשבעת..." הבנתי את פשט המילים אך לא באמת התכוונתי לנדור את זה או לקבל על עצמי משהו כזה.. האם זה נחשב נדר? תודה רבה לכבוד הרב.
תשובה
1. כן, ולכן לומר בלי נדר. 2. אינו שבועה, אך לא ראוי לומר כך.