• מחשבים ואינטרנט

פלאפון עם אינטרנט

הרה"ג יעקב אריאל

ו ניסן תשע"ג
שאלה
אשאל את הרב ללא כל קשר לבתי ספר או לילדים, אלא למבוגרים אשר בוחרים את עיסוקם היומיומי באופן עצמאי. האם מותר להחזיק פלאפון עם אינטרנט? בפרט היום כאשר הסמארטפונים הציפו את השוק ולכולם יש איזה מחשב קטן בכיס עם אינטרנט ועם גישה לכל הזוהמות הנוראיות ביותר? האם אין כאן שום איסור הלכתי?
תשובה
אין להשתמש באינטרנט שאינו חסום כגון ע"י רימון בזמן הלמודים הילדים אינם צריכים בכלל פלאפון גם אם הוא כשר. הוא מפריע לריכוז בלימודים ולקשר החברתי ביניהם