• תורה, מחשבה ומוסר
  • לשון הרע

לשון הרע בשולחן שבת

הרב דוד חי הכהן

ד אייר תשע"ג
שאלה
שלום וברכה, אני ובעלי הולכים לבית הורינו בערבי שבת וחג. בבית של בעלי יש רק נשים חוץ ממנו ומאביו. וכדרך נשים- כל הערב, בשולחן השבת הן מרכלות. רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות וכמה אני נכשלת בעבירת לשון הרע בגלל המצב הנ"ל. ואולי יש המלצה כלשהי בנושא. תודה רבה
תשובה
אפשר לקבוע שלומדים ליד השולחן או מקריאים דברים קלים להבנה ובזאת יתבטל הצורך בדברי רכילות. ותוכלי לבקש את עזרת בעלך שיאמר כי הוא רוצה להפיק תועלת ליד השולחן ולא לבזבז זמן לריק.