• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

יום העצמאות

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח ניסן תשע"ג
שאלה
לגבי מנהגי אבילות בספירת העומר איזה יום עדיף יותר להתיר גילוח.. ראש חודש אייר או יום העצמאות...? הרי ראש חודש זה זמן שנקבע עוד מהתורה.. ויום העצמאות הוא יום כביכול חדש.. שמי שקבע אותו זה סך הכל לא אנשים שכלכך קשורים אפילו ליהדות....
תשובה
לכבוד שבת חשוב אף מראש חודש ולא מקילים, חוץ מהתימנים שנוהגים להקל משום קדושת השבת. חסד ה' הגדול אשר קרה עם עמינו שלא היה כמותו בתולדות המין האנושי, ומאז יציאת מצרים לא קרתה תופעה מדהימה שכזו שעם קיבץ נידחיו מעל 100 מדינות ובגלות של כ-2000 שנה. הרבה עמים גלו או הוגלו ולא היה עם שחזר לארצו. לעצם הקביעה של הכנסת הייתה קביעת הרבנות הראשית לישראל לדורותיה . מדינת ישראל חיזקה את שלושת המרכיבים את עם ישראל - עולם התורה - מתקיים בנו כי מציון תצא תורה ... חיזוק העם ופריחת הארץ.