• הנקה וטיפול בתינוק

שאיבת חלב ללא הריון

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אייר תשע"ג
שאלה
שלום רב, אנו מחכים בעז’ה ללידת ילדנו באמצעות אם פונדקאית. בהמלצת יועצת הנקה ורופאים אני מכינה עצמי להנקה מלאה של התינוק ע’י שאיבות אינטנסיביות (שמונה פעמים ביממה) והכנה גופנית לאורך תקופה לפני הלידה. מה דיני בנוגע לשאיבת חלב בשבת (אי שאיבה יכולה לגרום לגודש או לחילופין לאיבוד יצירת החלב בכלל כיוון שאינטנסיביות השאיבות מפתחת את האפשרות ליצור חלב ללא הריון)? במידה וזה מותר, האם השאיבה תהיה ידנית או חשמלית?
תשובה
השאיה מותרת בשני תנאים : א. במשאבה חשמלית ב. להכניס חומר פוגם למיכל כגון סבון וכדו' ולשפוך את החלב לאחר שאיבתו