• נשים בצבא

יחוד באימון בצבא עם נהגות האמרים

הרב יצחק בן יוסף

י"א אייר תשע"ג
שאלה
שלום הרב! השבוע יש לי אימון למפקדים ותותחנים בשריון ברמת הגולן. לצערי למרות בקשותי, נמצאות באימון נהגות האמרים. על כל גי’פ יש נהגת תותחן ומפקד. בשעות השנה הנהגות אמורות לישון בבסיס ומתאמנים גם ביום וגם בלילה. האם יכול להיות בעיה של יחוד במהלך אימון כזה? האם אנחנו נחשבים כאנשים כשרים או שבגלל שנמצא איתי אדם לא דתי והמציאות פחות פשוטה בצבא יש להחמיר יותר? האם בגלל שאנחנו נוסעים בשטח זה נחשב כשדה ואז זה יותר חמור? במידה ומותר איזה מציאויות כן עלולות להחשב כיחוד? כגון האמר שנתקע בשטח, או האמר יחידי שעושה בימוי אויב. מה הדין בלילה. במידת האפשר אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה
תשובה
נושא זה דובר בו רבות גורם בכיר ביותר לשעבר ברב"ץ אמר שזו רגישות אישית ולא יותר מכך. הנושא עלה בביקור הרבנים הראשיים בצאלים ומפקד צאלים העלה בפניהם (היום מפקד מז"י ) שעקב חוסר בנהגים/ות לא מתבצעים תרגילים בהקפים גדולים יותר. לעצם שאלתך : השאלה בנושא ייחוד היא אחת , והשאלה במציאות של תערובת לאורך ימים שהיא מקשה על חיילים תורניים ביותר וממנו צריך להשמר . (היו זמנים שהיו מספר נהגים לצורכי חיילים ביינישים ) חשוב להקפיד על מה שסוכם : תמיד החיילות יהיו בהופעה צבאית והשינה בבסיס. בענייני ייחוד צריך להחמיר , אך כאן אין מציאות של ייחוד באופן כללי. אך ברכב בודד מחוץ למסגרת כמו בימוי אויב או נתקע יתכן בהחלט מצב של ייחוד. ה' יצליח דרכך.