• כתובה

מה עושים עם הכתובה שנפסלה?

הרבנות הראשית לישראל

י"ג סיון תשע"ג
שאלה
שלום רב, מצאנו טעיות רבות בכתובה, לכן הלכנו לתקנה אצל רב עם עדים. נכתבה לנו כתובה חדשה. הרב מחק בפס את הכתובה הפסולה, אך השאיר אותה אצלנו. כעבור זמן מה הכתובה הפסולה נקרעה לשניים. האם זה בסדר ? ישנה כמובן הכתובה החדשה שנכתבה ע"י הרב . האם לשלוח את הכתובה לגניזה או להשאירה אצלנו? תודה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אין קדושה לנייר של הכתובה ואין חייבים לגנוז אותו. כדאי אולי שתצלמו את הכתובה הקרועה רק בשביל זיכרון תאריך החופה. בברכה הרב חגי בר גיורא