• שבת ומועדים
  • עבודה בשבת

עבודה בשבת???

הרה"ג דוב ליאור

כ"ג אלול תשס"ד
שאלה
אני אדם נשוי ומתפרנס מעבודה קבועה במקום ציבורי. לאחרונה התחלתי להתקרב לתורה ולמצוות אך במקום העבודה לא מאפשרים לי לשמור שבת כי זה מקום שעובד 24 שעות וכשיש תקלה בשבת אני צריך להגיע. מדובר במכונה שצריכה לעבוד ללא הפסקה כי הפסקה של 24 שעות עלולה לגרום למפעל הפסד כספי בסך 15,000 ש"ח. אני חסר אונים ואין לי פתרון. מה עושים?
תשובה
אשרי מי שמתקרב לתורה ולמצוות אף על פי שלא גדל בצורה זו. אכן אתה נמצא במצב בעייתי, אך במקרה זה רבותינו הסבירו לנו בצורה חד משמעית שעל מצוות השבת אי אפשר לוותר אלא אם מדובר על מקרה של חיים ומוות. לכן אינך יכול להמשיך לעבוד בשבת, אך זה לא אומר שאתה חייב להתפטר, ולכן הכי טוב שתנסה לשכנע את המעביד שלך שאסור לך בכל מקרה לחלל שבת. ובכל מקרה המעביד שלך אינו יכול לכוף אותך לעבוד בשבת על פי חוקי המדינה "חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א, 1951", ואם הוא מנסה לכוף אותך לעבוד בשבת אתה יכול לתבוע אותו לדין. ע"ע בקישור המצורף: www.patentim.com