• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

ימי שני חייך

רבנים שונים

י"א תמוז תשע"ג
שאלה
שלום רב, כשיעקב אבינו מגיע לפרעה אחרי סיפור גביע בנימין, הוא נשאל על ידי מלך מצריים "כמה ימי שני חייך?" לא הצלחתי למצוא פרוש לביטוי ימי שני חייך, אבקש את פרושכם בנושא. למה שני חיים? יש לציין שבהקשר זה, כל מה שמצאתי הוא על הפגישה ביניהם ולא על ימי שני חיים. למה הכוונה ב"שני"?
תשובה
שני הכוונה מלשון של "שנים" ולא מלשון "שניים". כלומר, מלך מצרים שאל כמה הם שנותיו של יעקב אבינו. בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il