ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

איך למנוע מקמח להתליע אחרי ניפוי כתוצאה מביצים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ה אב תשע"ג

איך למנוע מקמח להתליע אחרי ניפוי כתוצאה מביצים


מכון התורה והארץ

שאלה:
שלום כבוד הרב,
לא מזמן קניתי נפה חשמלית ויצא שהיתי מנפה כמות של קמח ושומרת במקרר וכל פעם הייתי משתמשת בכמות שהיתי צריכה. לא מזמן גילתי שנפה מנפה רק תולעים אך לא את הביצים שלהם שעדיין בקמח ויכולות לבקוע!!! שאלה שלי האם ניתן לשמור קמח מנופה במקרר ואם כן לכמה זמן או האם ניתן להקפיא אותו ואז בכלל אין בעיה? ובכלל אולי יש דרך להשמיד את הביצים לאחר הניפוי. למנוע התלעה של הקמח למשל על ידי הכנסתו לזמן מסוים למיקרו או לחמם אותו בתנור כך שביצים לא יכלו לבקוע כלל? אני מקווה שתוכלו לתת לי פתרון במיוחד לדעת האם ניתן להקפיא.

תודה רבה מראש בברכה

תשובה:
בס"ד
שלום וברכת ד'

ביצה לא מתפתחת בפחות מ 14 מעלות צלזיוס. כך שאם נשמר במקרר ג"כ לא יתפתחו.

צום החמישי לששון ולשמחה

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il