• פדיון הבן

זמן פדיון הבן

הרה"ג דוב ליאור

י"ג אדר א' תשע"ד
שאלה
השלושים יום מהלידה מסתיימים במוצאי שבת בשעה 10:30 בלילה. מתי הזמן הנכון ביותר לקיים את מצוות הפידיון, האם נכון לקיים את הפדיון ביום ראשון בצהריים בכדי לאפשר ליותר אנשים מהמשפחה להשתתף, או שעדיף מצד זריזים מקדימים לקיים את הפידיון במוצאי שבת או לכל היותר ביום ראשון בבוקר?
תשובה
לא נהגו לפדות בלילה ולכן יש לפדות ביום ראשון. לפדות בבוקר זה מצד זריזין מקדימים ותו לא, ובצהרים יש עניין של ברוב עם. הפוסקים הכריעו שאין הבדל ושכל אחד יעשה כרצונו, לכן אין הבדל בין הבוקר לצהרים מבחינת החשיבות ותעשו מה שנוח לכם. וכך הדין גם בברית.