• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

בחירת ישיבה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ב כסלו תשע"ד
שאלה
שלום רב. אני רווק בן 26 שמתחזק כמה שנים אבל עולה ויורד בדת. החלטתי שאני רוצה ללמוד תורה ולהתחזק וללכת לישיבה. אני לא מכיר ישיבות ואני לא יודע מה לבחור ומאיפה להתחיל,האם זה עולה כסף,ואין לי שום מידע. איך להתחיל ומה לעשות?? תודה רבה
תשובה
ב"ה שלום לך. אני מאוד מבין אותך. לא קל לעבור תהליכים כאלו של התחזקות, כשאתה לבד. מאוד טבעי שאדם בשלב שלך יש לו עליות וירידות, ולכן ההחלטה שלך ללכת לישיבה מאוד נכונה. הישיבה תיתן לך גם יציבות בכל התהליך הזה שלך, וגם תעזור לך להתקדם בו עוד צעדים קדימה. ככל שתלמד יותר כך תוכל להתקדם יותר, תבין יותר, תתחבר יותר, ותדע מה לעשות. בנוסף לכך, בישיבה תוכל ליצור קשר עם רב, ועם אנשים אחרים שנמצאים בתהליכים כמוך שהם יתמכו בך ויכוונו אותך. היום ברוך ה' יש לא מעט ישיבות, ותוכל למצוא ישיבה שתתאים לך ושדרכה תוכל להתקדם. ההמלצה שלי היא לנסות קודם בישיבה שקרובה לבית, ולכן אתה מוזמן לכתוב לי באופן אישי את הפרטים שלך, את מקום המגורים שלך, ואשמח לעזור לך בכך. במידה והדבר פחות חשוב לך, שכן אתה רואה את עצמך כנייד, ולא מחובר למקום מסויים, חשוב לדעת שיש כיום כמה ישיבות שמתאימות לאנשים במצב שלך. לדוגמא, יש בירושלים, את המקום הגדול ביותר, מכון מאיר, בבית שמש יש גם ישיבה לאנשים במצב שלך, וכן ברמת גן. ובעוד מקומות. תוכל לבדוק עליהן ולהגיע להתרשם. בכל ישיבה תוכל לברר את הפרטים בלי להתחייב אלא רק לברר ולראות מה מתאים לך. שתהיה לך המון הצלחה, ואשמח לעזור אף באופן המעשי. בברכה הרב יצחק גרינבלט.