שכחתי להדליק נר ראשון בביתי

הרב עזריה אריאל

כ"ה כסלו תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב. אתמול היה נר ראשון של חנוכה, את ההדלקה ביצעתי ביחד עם הוריי ובני משפחתי בבית הוריי. את ההדלקה ביצעתי אני באותה הדלקה, אך אני יודע שהייתי צריך להדליק גם כן בביתי למרות שאני ואשתי יצאנו ידי חובה כבר בהדלקה המשפחתית, אך חזרתי מאוחר בלילה ונשכח ממני להדליק גם בביתי רק בבוקר נזכרתי בזאת, מה ניתן לעשות? האם אפשר להדליק באור יום כלומר בצהריים סביבות שעה 3 וחצי - ארבע?
תשובה
לשואל, שלום! מאחר שלא ישנתם בבית ההורים, הייתם מחויבים להדליק בבית ואי אפשר להסתפק בהדלקה בבית אחר שאכלתם בו (משנה ברורה סי' תרעז ס"ק יב). מי שלא הדליק בלילה - אין לכך תשלומין ואי אפשר להדליק באור יום (שו"ע סי' תרעב ס"ב).