• השבת אבידה

השבת אבדה בכסף

הרב יצחק בן יוסף

ב טבת תשע"ד
שאלה
לפי הבנתי, אם מצאתי אבדה שברור שהתייאש ממנה המאבד אינני חייב בהשבת אבדה. כסף לרוב כלול באבדות שמתייאשים מהן, (במקרה שאינו בתוך ארנק וכדומה) לכן אני שואל - האם אני מחויב בהשבת אבדה במקרה שראיתי שטר שנופל מכיסו של אדם ?
תשובה
צריך להחזיר את הכסף. הסבר תשובה: אמנם בכסף מתייאשים מכיוון שאדם עשוי למשמש בכיסו בכל שעה ושעה, ולכן ברגע שאני מוצא את הכסף אני מניח שכבר משמש וממילא התייאש- אבל ודאי שגם זה לוקח זמן מסוים. כשראיתי שהשטר נופל ולקחתי זאת לפני שהספיק למשמש אזי זה נחשב "באיסורא אתי לידה" - ובמקרה זה לא יועיל ייאוש של הבעלים, לכן חייבים להחזיר כיון שלא הספיק להתייאש.