• איך ומה להחליט?

קשר בין שומרת שבת לאחד שלא

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח טבת תשע"ד
שאלה
כבוד הרב שלום, אני בחור חילוני מסורתי, לא שומר שבת, אני יוצא מזה כחודשים עם בחורה ממש טובה שהיה לנו חיבור טוב ישר מהרגע הראשון שהכרנו, הבחורה שומרת שבת וחג - וזה הדבר היחידי שמפריע לנו בקשר. אני רגיל בשבתות לראות טלוייזה לפעמים לטייל. השאלה שלי היא מה לעשות? האם יש פתרון לזה? האם להיפרד ולפסול את הקשר על זה? תודה רבה
תשובה
שלום רב: לא מתחתנים מתוך הנחה יסוד שמישהו ישתנה. בפועל זה קורה, אבל לא על בסיס זה מתחתנים. כל אחד ממכם צריך לתאר לבן זוג שלו כיצד הוא חושב שיראה השבת בבית שלכם. ניתן להחליט שכל אחד יחיה את חייו בשבת. וניתן לגשר ולראות כיצד אחד יכיל את בן זוגו בדרך שתאפשר לכם להיות זוג גם בשבת. זהו החלק הקל בהחלטה. צריכים לחשוב גם על הדרך שלכם בחינוך ילדים. ילדים מחפשים בדרך כלל אמירה אחת יציבה וברורה שבאה משני ההורים ביחד. מסובך לילד להכיל דברים מורכבים. אולם היו דברים מעולם. הערך המוסף שילדים יכולים לקבל בבית שבו ההורים שונם זה ערך הכבוד והככללה ההדדית. תחשבו על כך. בניסיון אומר שבדרך כלל זה מאד קשה כשיש פער גדול בין בני זוג. אבל כשזה מצליח יש משהו מיוחד בחיבור של בני אדם שונים. תבדקו האם אתם מהזוגות המיוחדים שהשוני יהפך להיות מתנה ולא עול שקשה להכיל אותו. כל טוב