ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הפרדת כלים בבית מסורתי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב אדר ב' תשע"ד

הפרדת כלים בבית מסורתי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום בהמשך לשאלה על הפרדת כלים..שאלתי אם כלי בשרי נגע בכיור במאכל חלבי האם הוא צריך הכשר..ואז אמרו שרק לשטוף את הכלי טוב מהשאריות אלא אם כן היו אלה מים רותחים...כמה דברים לי אלייך ברשותך..

1.אני גרה אצל ההורים שלי - הם חילונים,והם משתדלים בשבילי לשמור על הכלים בנפרד כי הם מכבדים אותי...אבל אמא שלי לא שמה לב שכלי בשרי שלי נגע במאכל חלבי או יותר נכון ברוטב חלבי במים חמים אני לא זוכרת אם זה היה רותח והכלי זה מחרסינה...

2.עכשיו אני יזרוק את זה? אני לא רוצה להכביד על ההורים שלי לא נעים לי לזרוק את הכלי כי אי אפשר להכשיר כי זה חרסינה.

3.אני גם לא זוכרת איזה צלחת ספציפית זאת הייתה כל הצלחות הבשריות באותו סוג...מה אני אמורה לעשות עכשיו? אם אני יאכל בצלחת הזאת מבלי לדעת מאכל בשרי והוא נגע בחלבי במים חמים מאוד ואולי אפילו רותחים.

תשובה:
שלום רב וסליחה על העיכוב בתשובה,
הכל מותר וכשר ואין צורך לזרוק שום כלי מכמה סיבות:
ראשית, ספק בכלל אם הכלי נאסר כיון שאין ודאות שהמים היו רותחים.
שנית, מאד מסתבר שהמאכל החלבי נפגם ע"י סבון וכדומה שמצוי מאד שנמצא על הכלים בכיור.
וישנן עוד סיבות אבל אין צורך להאריך עוד.

עצה טובה שיכולה לפתור בעיות מסוג זה היא להניח מאכלים בצלחת האישית רק כאשר הם חמים במידה שאפשר לאוכלם מיד.
חזק וברוך! את מתמודדת עם מציאות מורכבת בגבורה, יישר כח גדול לך על המאמצים לשמור את כל דברי התורה הקדושה. יברכך ה' בכל הברכות והישועות!

הרב אלישיב קפקה


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il