ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

טחינה לאשכנזים בפסח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ז תמוז תשע"ד

טחינה לאשכנזים בפסח


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
במידה ובתהליך ייצור הטחינה השומשום בא במגע עם מים פחות מרבע שעה ועובר לתהליך הייבוש והקלייה, האם טחינה זו תהיה מותרת לאשכנזים בפסח?

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "המשך לשאלת הקטניות "

תשובה:
הכלל הוא שלא יתכן להחמיר בקטניות יותר ממה שמחמירים בקמח בעצמו. ולכן אם נזהרו בתהליך היצור שלא ישהה 18 דקות לא חוששים שמא זה יחמיץ, וגם בקטניות זה אותו הדבר.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il