שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • קטניות

טחינה לאשכנזים בפסח

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ז תמוז תשע"ד
שאלה
במידה ובתהליך ייצור הטחינה השומשום בא במגע עם מים פחות מרבע שעה ועובר לתהליך הייבוש והקלייה, האם טחינה זו תהיה מותרת לאשכנזים בפסח?
תשובה
הכלל הוא שלא יתכן להחמיר בקטניות יותר ממה שמחמירים בקמח בעצמו. ולכן אם נזהרו בתהליך היצור שלא ישהה 18 דקות לא חוששים שמא זה יחמיץ, וגם בקטניות זה אותו הדבר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il