שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • קטניות

קטניות המותרות לאכילה וסוגים ספציפיים

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"א סיון תשע"ג
שאלה
על אף שהחג הזה נגמר בכל זאת הייתי שמח לקבל תשובה, בשנה הבאה יש גם חג. האם אני מבין נכון מהפסק של הרב, בדבר קטניות, שמותר לאכול בפסח תירס (שלפי המקורות ההסטוריים נתגלה רק עם גילוי יבשת אמריקה - כ-200-300 שנה אחרי הגזרה על קטניות). ומה הדין לגבי חטיף הבמבה אשר מכיל עמילן תירס בנוסף לבוטנים? כמו כן, האם מותר לאכול סויה על כל צורותיו (מלבד שמן סויה)? כמו כן, האם מותרת אכילת טחינה בפסח?
תשובה
הרב פיינשטיין ועוד פוסקים אומרים שהגזירה לא נגזרה על דברים שלא היו אז, כמו סויה. לגבי הבמבה - מותר לאכול (כי העמילן רק בא לחבר ועיקרו הוא בוטנים). לגבי טחינה - טחינה זה משומשום, ושומשום כלול בגזירת קטניות, אך אם זה נעשה ללא השריה מוקדמת במים, הכל נעשה באופן יבש, זה יהיה מותר. כמו שמן שומשום שאם לא הרטיבו את השומשום קודם הוא יהיה מותר. הכלל: אם בהכנה לאכילה הקטנית לא באה במגע עם מים, על כך לא היתה החומרה, אבל אין אנו מתירים קטניות באופן כללי.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il