ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

קטניות המותרות לאכילה וסוגים ספציפיים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"א סיון תשע"ג

קטניות המותרות לאכילה וסוגים ספציפיים


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
על אף שהחג הזה נגמר בכל זאת הייתי שמח לקבל תשובה, בשנה הבאה יש גם חג.

האם אני מבין נכון מהפסק של הרב, בדבר קטניות, שמותר לאכול בפסח תירס (שלפי המקורות ההסטוריים נתגלה רק עם גילוי יבשת אמריקה - כ-200-300 שנה אחרי הגזרה על קטניות).
ומה הדין לגבי חטיף הבמבה אשר מכיל עמילן תירס בנוסף לבוטנים?
כמו כן, האם מותר לאכול סויה על כל צורותיו (מלבד שמן סויה)?
כמו כן, האם מותרת אכילת טחינה בפסח?

תשובה:
הרב פיינשטיין ועוד פוסקים אומרים שהגזירה לא נגזרה על דברים שלא היו אז, כמו סויה.
לגבי הבמבה - מותר לאכול (כי העמילן רק בא לחבר ועיקרו הוא בוטנים).
לגבי טחינה - טחינה זה משומשום, ושומשום כלול בגזירת קטניות, אך אם זה נעשה ללא השריה מוקדמת במים, הכל נעשה באופן יבש, זה יהיה מותר.
כמו שמן שומשום שאם לא הרטיבו את השומשום קודם הוא יהיה מותר.
הכלל: אם בהכנה לאכילה הקטנית לא באה במגע עם מים, על כך לא היתה החומרה, אבל אין אנו מתירים קטניות באופן כללי.

השאלה "קטניות לאשכנזי" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "טחינה לאשכנזים בפסח" נשאלה בהמשך לשאלה זו.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il