שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות
קטגוריה משנית
  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות
undefined
שאלה
שלום הרב. שמעתי שמועה שלאחר פסח המפעלים של הלחם מתחילים מיד לייצר את הלחמים במכונות שלא עבדו לפחות שבוע, ובמכונות נוצרו המון תולעים בגלל השבוע שהם שבתו, האם צריך לחשוש לכך? תודה!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה יש מאפיות שמקפאות בצקים לפני הפסח ואופות אחר פסח. הם כוללות את הבצקים במכירת חמץ. רובם אופות מקמח מלפני הפסח שגם אותו צריך לכלול במכירת חמץ. הקמח מנופה לפני הלישה. המשגיח צריך לוודא נקיון בית הנפה והצנרת שאחר הנפה לפני הייצור שאחר הפסח. אפשר לברר אצל המשגיח אם וידא את הנ"ל. מועדים לשמחה הרב חגי בר גיורא
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il