- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
תולעים בלחם?
שאלה
שלום הרב.
שמעתי שמועה שלאחר פסח המפעלים של הלחם מתחילים מיד לייצר את הלחמים במכונות שלא עבדו לפחות שבוע, ובמכונות נוצרו המון תולעים בגלל השבוע שהם שבתו, האם צריך לחשוש לכך?
תודה!
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
יש מאפיות שמקפאות בצקים לפני הפסח ואופות אחר פסח. הם כוללות את הבצקים במכירת חמץ. רובם אופות מקמח מלפני הפסח שגם אותו צריך לכלול במכירת חמץ. הקמח מנופה לפני הלישה. המשגיח צריך לוודא נקיון בית הנפה והצנרת שאחר הנפה לפני הייצור שאחר הפסח. אפשר לברר אצל המשגיח אם וידא את הנ"ל.
מועדים לשמחה
הרב חגי בר גיורא

כשרות פת של יהודי שלא נופה הקמח
מכון התורה והארץ | ד ניסן תשע"א

שינוי במציאות החרקים בשעועית
מכון התורה והארץ | י"ז אדר א' תשפ"ב

כמה מתבלין הנשמר בקירור צריך לבדוק
מכון התורה והארץ | י"ח אב תשע"ח

ברירת גרעינים טחונים
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אייר תשע"ח
הרבנות הראשית לישראל
מדבקה בלבד על השוקולד
ה תשרי תשס"ד
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
כשרות מסטיק אורביט
כ"ג תשרי תשס"ד

הסרת שיער הגוף לגברים
הרב עזריה אריאל | י"ב אלול תשע"ד

ברכה על לחמניות מאודות ("באן")
הרב עזריה אריאל | י"א אלול תשע"ט
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

ברכת שילוח הקן
הרה"ג דוב ליאור | ח תמוז תשס"ט
מה הרקע להקדמה של מעט צרי?
הרב פרופ' נריה גוטל | א תמוז תשפ"ב

אישורי הגעה לאירועים מעורבים
הרב דוד חי הכהן | ב תמוז תשפ"ב
איך להתחיל לשמור שבת?
הרב יצחק גרינבלט | א תמוז תשפ"ב
