• שאלות כלליות

שתילת פרחים וגינת הבניין בשמיטה

מכון התורה והארץ

י"ב אייר תשע"ד
שאלה
האם ניתן לשתול פרחים בשנת שמיטה? ומה לגבי גינת בניין שבה מנכשים עשבים שוטים וקוטפים נענע וכד׳? האם יש איסור על כך? בגינת הבניין לא זרועה חיטה...
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אין לשתול פרחים בשמיטה, זאת היא מלאכת שתילה האסורה בשביעית. לפעמים יכול להיות חיוב זריעה (האסור מהתורה, כששביעית מהתורה) ולפעמים רק נטיעה שאיסור מדרבנן (לרוב השיטות). קטיף (נענע) לא נאסר בשביעית, אבל צריך להפקיר את הגינה בתחילת השביעית שכל אחד יוכל לקטוף ואז מותר גם לדיירים לקטוף כמות קטנה לשימוש שבועי. אין צורך להפריש תרו"מ. ניכוש היא פעולה שלא ראוי לעשות, יש לרסס במנועי נביטה בתחילת החורף או לכסות בניילון שחור כדי שלא יגדלו עשבים אם גדלו יש לפעול על פי המידרג הנאמר בחוברת לגינות הנוי, מצו"ב הקישורית: http://www.toraland.org.il/media/414121/madrich-shmita.pdf בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון