חמץ שלא נמכר ועבר עליו הפסח

הרבנות הראשית לישראל

י"א אייר תשע"ד
שאלה
שלום רב. אני מתגוררת במרכז, ניקיתי והכשרתי את הבית כולל בעור חמץ לקראת הפסח ונסעתי לכל החג למשפחה באילת . החמץ משאר בארון ובמקפיא גיסי היו׳ היה אמור למכור לי את החמץ כבכל שנה אך השנה מפאת לחץ החג שכח. ברשותי הרבה חמץ ממש כגון מספר חבילות של קמח שיפון וקמח מלא מספר חבילות פתיתים ומספר חבילות ספגטי. שהם כולם חמץ גמור ואני יודעת שהם אסורים אפילו בהנאה פשוט כואב לי הלב לזרוק משום הפסד וגם בל תשחית. אולי יש איזשהו פיתרון או שצריך לזרוק ? תודה רבה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה צריך לזרוק את הכל חוץ מקמח מלא ושיפון. בברכה הרב חגי בר גיורא