• ברכות השבח והראייה

ברכת ההודאה על הגשמים - מספר שאלות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד תמוז תשע"ד
שאלה
בס"ד לכת"ר שליט"א 1. האם בחורף אחד יכולות להיות מספר בצורות? כלומר האם הרב פוסק שאפשר להתחייב מספר פעמים בברכה במשך שנה אחת? 2. האם ברכת ההודאה על הגשם תלויה בשאלת גשמים? כלומר, האם הגשם הנוכחי והעצמתי שירד בתחילת חודש אייר, טעון ברכה? בברכה,
תשובה
א. אם יהיו ארבעים יום שלא ירד גשם ואח"כ יורד שוב אז צריך להודות, ויכולה להיות מציאות כזאת כמה פעמים בשנה. ב. לא, אומרים את זה רק כשהייתה עצירת גשמים ואז גשמים ירדו, ירדו אבל באייר בכלל לא צריך לרדת גשמים. ההגדרה היא שארבעים יום לא ירדו ואז ירדו כמויות כמו שמוזכר בהלכה - כחתן לקראת כלה.