• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

ספר "כף החיים" לרב יעקב חיים סופר זצ"ל

הרב דוד חי הכהן

ד סיון תשע"ד
שאלה
שלום וברכה! בסידור "קול אליהו",על פי פסקיו של הגר"מ אליהו זצ"ל, מובאים פסקים רבים מכף החיים. ומכאן שאלתי: מה מעמדו של ספר כף החיים לפוסקים כבן איש חי? האם יש מקרים בהם הולכים אחרי כף החיים כפוסק מכריע? או שרק בעניינים שהבן איש חי לא פסק בהם, מעדיפים את פסקיו על פני "הילקוט יוסף", ואחרים? תודה רבה!
תשובה
א. בן איש חי קודם לכף החיים. ב. כף החיים איננו מכריע ורק במקום שהבא"ח לא הכריע יש ללכת אחרי מה שכף החיים העיד שכך נהגו. ואחרי זה אפשר להיעזר בילקוט יוסף.