ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות כלים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ה סיון תשע"ד

כשרות כלים


הרב יצחק גרינבלט

שאלה:
שלום,
1. סכין שנגע בדם אדם (בזמן חיתוך ירקות למשל) צריך הגעלה? מספיק רק לשטוף טוב?
2. האם מותר לאכול מאכל פרווה שבישלו בסיר שהשתמשו בו גם לחלבי וגם לבשרי? (אין הפרדה)
הבישול של החלבי והבשרי בהפרש של יותר מ24 שעות והסיר נשטף היטב אחרי כל שימוש.
3.מה לגבי כלי פלסטיק? האם צריך הפרדה? ומה אם הפלסטיק נוגע באוכל רק כשהוא קר?
תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלום לך.
שמחתי לקבל את שאלותיך היפות, שאלות המראות על רצון לדעת, על רצון לקיים את דבר ה', ולשמח אלוקים ואנשים. עלי והצליחי בדרכך, ותזכי לרוב ברכת שמים.
ברשותך אעבור ישר לשאלותיך אחת לאחת בעזרת ה', ואקצר על מנת שהדברים יהיו ברורים ואם תרצי חזרי וכתבי ואשמח להרחיב כדי הצורך.
1. סכין שנגע בדם אדם בזמן החיתוך לא צריך הגעלה אלא מספיק לשטוף אותו היטב, שלא ישארו בו שאריות דם.
2. חשוב מאוד להפריד בין הכלים, ולא לתת שיבשלו באותו הסיר בשרי וחלבי. כיום הסירים לא יקרים ואפשר לרכוש עוד כמה סירים. ובכל זאת, לא תמיד הדבר אפשרי. פעמים שההורים לא מסכימים, פעמים שמסיבות שונות הדבר עלול לגרום למריבות גדולות, ואז צריך לסמוך על דעות בהלכה שהן מקילות יותר, שאף שבדרך פסיקת ההלכה הרגילה אנו לא פוסקים כדעות אלו, הואיל והן דעות יחידים וכלל בהלכה יש לנו שהולכים אחר רוב הפוסקים, במצב של צורך גדול, יש מקום לרב להכריע להקל, לפי כללים נוספים בפסיקה ולפי הידע המעמיק שלו בנושא. במצב שבו את שואלת אם יש צורך גדול, אחר עשרים וארבע שעות אפשר להקל.
3. בכל הכלים אנו מפרידים, אך אם מדובר רק באוכל קר, ואין ברירה, אם שוטפים היטב עם סבון אחר כל שימוש יש מקום להקל, אך אם יש אפשרות עדיף לא לסמוך על היתר זה, כי פעמים שנשאר שאריות של שומן והדבר מסבך את העניין.
אשמח להרחיב יותר ולענות על כל שאלה, ואם תרצי אשמח לעזור לך למצוא כתובת לשאלת שאלות, לבירורים הן בהלכה והן בשאר דברים, כתובת נעימה וטובה שתהיה באיזור המגורים שלכם.
בברכת הצלחה רבה
הרב יצחק גרינבלט.

הרב יצחק גרינבלט

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il