• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מצלמת אבטחה בכניסה לבנין בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט סיון תשע"ד
שאלה
א. גם מצלמה שמצלמת כל הזמן, לכאורה צריך להיות אסור לעבור מולה, כי עד עכשיו היא צילמה תמונה מסוימת (ריצפה) ועכשיו תמונה אחרת (אדם)? ב. הרב השווה מצלמת אבטחה בבית פרטי למצלמת אבטחה בדרך לכותל. אך לכאורה אין זה דומה: מצלמת אבטחה בבית פרטי- אדם רוצה שתצלם (ניחא ליה), בדרך לכותל- לא אכפת לו.
תשובה
תמהני על הגדרתך שלא איכפת לך אם המצלמות בדרך לכותל מצלמות. הרי לשם בטחונך ובטחון כולנו הן פועלות שם הבאתי דוגמא זו רק כדי לומר שעד כמה שידוע לי הן הותקנו על דעת פוסקים ומהנדסים שקבעו שאין בשינוי הדמויות הנעות על הצג משום מלאכה אם גם המצלמות האמורות פועלות לפי אותו עקרון הן מותרות עצתי שמישהו בר סמכא יאשר את כשרות המצלמות ואישור זה יופץ בין השכנים שבת שלום