• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

מי היו שלושת האורחים של אברהם?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב מרחשון תשס"ה
שאלה
כבוד הרב כותב במאמר "גלי תשובה" כי שלושת האנשים שהגיעו לאהלו של אברהם אבינו באלוני ממרא היו "שלושה ערבים, עובדי עבודה זרה, המשתחווים לאבק שברגליהם". הא כיצד? והרי מקובלנו כי מלאכי השם היו הם. האם "ערבים, עובדי עבודה זרה" נבחרו על ידי הש"ית לבשר לאבי האומה כי שרה תהרה ותלד את יצחק אבינו? האם הבשורה על הולדת עמנו, עמו הנבחר של השם, תבוא מפי ערבים דווקא, מבין כל עובדי האלילים? אולי לא הבנתי את הפיסקא הזו במאמרו של הרב, אך מכל מקום, אני חש כי כפי שהבנתיה, היא מביכה ומעוררת שאלות שקשה לי להשיב עליהן.
תשובה
חכמינו ז"ל אמרו שכך נראו האורחים בעיני אברהם אבינו והוא קיים בהם מצות הכנסת אורחים ואחר כך התגלה לו שהם מלאכים.