• שאר חלקי התפילה

קרבנות וסליחות

הרב דוד חי הכהן

ה אלול תשע"ד
שאלה
1. מה חובה לקרוא בקורבנות? (אני יודע שבכלל כל הקורבנות לא חובה אבל לפחות אם אני קורא מה המינימום?) 2. האם מותר לפני התפילה נגיד אני להתחיל לבד מ"הודו" עד "ה לעולם אודך" ואז אני ימשיך עם הציבור כשיגיעו לשם? 3. מתי עושים סליחות לפני התפילה או אחרי התפילה?, באיזה ימים עושים? והאם עושים גם בשבת? וממתי עד מתי בכלל עושים סליחות? תודה
תשובה
1. כתוב בשו"ע שיש לקרוא קרבנות בבקר כיון שהתפילה היא במקום תמיד של שחר. וכתוב בספרים שיש סגולה גדולה לקרוא את פיטום הקטורת, לכן אם הזמן קצר יש לקרוא את לפיכך עם שמע ישראל עד ברוך המקדש שמו ברבים. וכן את צו את בני ישראל שזה על קרבן התמיד ואת פיטום הקטורת. 2. כן אפשר. 3. ראוי לפני התפילה בשחרית כי זוהי עת רצון, ויש לומר כל יום חוץ משבת, ואם קשה כל יום, לפחות פעמיים בשבוע, אמירת סליחות היא מב' אלול עד יום הכיפורים.