• שבת ומועדים
  • 'דתי' ו'חילוני' בשבת

עצירת רכב בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו תשרי תשע"ה
שאלה
שלום הרב! האם יש עניין להימנע מלגרום לעצירת רכב שנוסע בשבת, כלומר לפני שאני עומדת במעבר חצייה בשבת האם יש איסור לגרום לרכב לעצור או שהאיסור הוא כבר בעת התנעת הרכב? שאלה נוספת- אני רוצה ללמוד הלכות שבת איזה ספר הרב ממליץ (לנשים)?
תשובה
עצם העמידה ליד מעבר חציה גורמת בדרך כלל לעצירת הרכב, א"א להימנע מכך. בעצירה עצמה יש פחות מלאכות מאשר בהמשך הנסיעה, כי כל לחיצה על דוושת הדלק מבעירה הבערה חדשה בעוד שבעצירה ההבערה מפסיקה ורק נדלקים אורות בלימה, הדלקה זו קלה יותר מההבערה. אלא שהמשך הנסיעה יש בה הבערה ואיננו חוסכים אותה. אני מציע להתנהג רגיל האחריות היא על הנהג ולא עליך. הספר המומלץ הוא שמירת שבת כהלכתה.