• עובד ומעביד

דיווח שעות עבודה

הרב נועם דביר מייזלס

ב כסלו תשע"ה
שאלה
הבוס שלי ביקש שאני אדווח יותר שעות ממה שאני עובדת. הבוס שלי הוא לא המעסיק שמשלם את השכר שלי, אלא גם עובד בארגון. האם מותר לי לדווח שעות נוספות לקבל את השכר שהבוס שלי טועו שראוי לעבודה שלי?
תשובה
שלום וברכה! בתשובה לשאלתך העלנו שחל איסור דיווח שעות נוספות אף שאיכות העבודה יותר גבוהה, כיון שהחוזה שלך הוא עם המעסיק הראשי, ולא עם הבוס (כך נראה מהשאלה). אמנם אם ידוע לך שלבוס שלך יש סמכות להוסיף שעות, הדבר מותר. כמו"כ אנו מציעים לך לפנות למעסיק ולדרוש העלאת שכר בצורה מסודרת אם אכן עבודתך שוה יותר. בשורות טובות ושפע ברכות,