• שאלות כלליות

ברכת ענט"י בלילה וליטול עם נטלה כל פעם

הרב יוסף אפריון

י"ג טבת תשע"ה
שאלה
ב" ה שלום לרב שליט"א בבקשה מכבוד הרב לעיין היטב כי אני לא יודע איך לנהוג : יש לי חוסר נחת בענין שאני קם בלילה, לפני חצות או אחרי חצות להתפנות, ולא יודע איך לנהוג לגבי ברכת על נטילת ידים וברכת אשר יצר, האם צריך ליטול כל פעם עם נטלה? גם בלילה וגם בבקר ? תבורך מפי עליון.
תשובה
שלום נטילת ידים לאחר השירותים בין ביום ובין בלילה מעיקר הדין לא צריך נטילה מכלי ורק הידור ליטול מכלי. לנטילת ידים לאחר השכמת הבוקר צריך נטילה מכלי שלוש פעמים לסרוגין. חיים טובים