• שבת ומועדים
  • חול המועד

ביצוע יצירות אומנות בחוה"מ

הרה"ג דוב ליאור

ז אייר תשע"ה
שאלה
בחוה"מ פסח מתוכנן בישוב שלנו יום חגיגי. אחד הדברים שמתוכננים הוא הבאת אומנים להקמת מיצגים בנושא 7 המינים בעזרת התושבים, ילדים והאורחים. המטרה היא שהמיצגים ישארו כפיסול סביבתי במספר נקודות בישוב שיהפכו לפינות משחק לילדים בהמשך. שאלתנו היא האם מותר להקים וליצור מיצגים אלו בעזרת האומנים במהלך חוה"מ פסח. לתשובת הרב נודה
תשובה
זה יצירה אומנותית. מה שהתירו זה יריד שאם לא עכשיו אימתי, כאן אני לא רואה את הכרחיות העניין.