• תפילת העמידה

ישיבה לפני אדם שמתפלל

הרב יצחק בן יוסף

כ אדר תשע"ה
שאלה
שלום רב ושלום לרב בכל יום אצלנו מתפללים תפילה זריזה מאוד, בעוד אני יושב ועדיין קורא, אותו אדם שיושב מאחורי, קם ומתפלל שמונה עשה מאחורי (בעודי יושב). האם עלי לקום משם וללכת למקום אחר בכל פעם שזה קורה, או שמותר לי להמשיך לשבת עד שאעמוד להתפלל?
תשובה
הנך צריך לקום מפני המתפלל, יש בעיה נוספת שעיקר תפילה במניין תפילת העמידה, לכן ראוי לא להתעכב הרבה או להתחיל לפני כולם. וכן שהנך מתפלל ומאריך בתפילה לעמוד במקום שלא יעברו לפניך, ה' יצליח דרכך.