• בחירות ופוליטיקה

בחירת נשים לכנסת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו ניסן תשע"ה
שאלה
במכתב שהרב קוק פרסם הוא כותב שזה אסור מהתורה גמ’ הלכה אגדה וכו’ לא בגלל שהמצב בעולם היה לא כך. איפה הוא חזר בו?
תשובה
דוק היטב בדבריו שאין איסור מפורש בשו"ע אלא רק שאין זו דרכה של אישה ויש למנוע תערובת וכדו'. אלו לא דברים מוחלטים אלא תלויים בנורמות המקובלות. וגם אם היית צודק, יש מצבים של עת לעשות לה' אם נשים לא היו מצביעות למפלגות הדתיות היה כוחן יורד בחצי! כל גדולי התורה מאוחדים כיום בדעה שנשים חייבות להצביע