• פת, חלב, יין ובישולי גויים

בישול ישראל בשמן

הרב יצחק בן יוסף

י"ב אייר תשע"ה
שאלה
האם בשמן (לדוגמא קנולה/זית) יש עניין של בישול ואז לספרדים צריך להקפיד על בישול ישראל לפי דעת הבית יוסף. יש לי 2 נקודות מוצא: 1.השמן כן עולה על שולחן מלכים. 2.זה לא נאכל חי. (בין שמן זית ובין שמן קנולה וכו וכו....) אני צודק בנקודות המוצא שלי? צריך להקפיד על "בישול ישראל"(לפי דעת הבית יוסף)? ולגבי שמן זית בכבישה קרה דווקא - האם תהליך הפקת השמן בתהליך זה נקראת בישול ואז צריך גם כן להקפיד על בישול ישראל לפי דעת הבית יוסף או שהתהליך אינו נקרא בישול?יש הבדל בין חברת שמן אחת לשנייה בעניין? תודה רבה!
תשובה
בשמן זית אין דין בישולי נוכרים, וכן בשמן קנולה וכדומה שהוא מעורב במאכל אחר הולכים לפי הרוב. המוצרים האלה יש בהם חששות של כשרות אחרות ולכן נדרש הכשר.