• שבת ומועדים
  • מוקצה

להניח רשת פינג פונג בשבת

כולל הלכה בית אל

י סיון תשע"ה
שאלה
האם מותר להניח בשבת רשת של שולחן פינג פונג על התקן ברזל שמחובר לשולחן הפינג פונג עוד מלפני שבת?
תשובה
שלום וברכה! למיטב הבנתי, "הנחת" הרשת נעשית על ידי השחלת שוליה על מוטות ברזל קטנים. אם אכן מדובר רק בהשחלה, ואין צורך בשבת עצמה לשלוף ולתקוע את המוטות - וודאי שאין בכך כל איסור. אוסיף עוד הערה לגבי עצם המשחק: אף על פי שאין בפינג-פונג משום עשיית מלאכה בשבת, ואף לא איסור מדברי חכמים, בכל זאת רצוי מאוד שבשבת האווירה בבית תהיה של עונג שבת משותף של כל בני הבית סביב תפילה, לימוד, שירה ומנוחה. בברכה, הרב עודד מילר