שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום לכבוד הרב! לפני כמה שנים צליתי במחבת בשר ופתאום נחת על המחבת יתוש קטן אז הוצאתי את הבשר וכיביתי את האש, ולאח’’כ הוצאתי את היתוש. אני שואל האם המחבת טריפה? א’’כ מפני שהכנתי עוד מאכלים באותה מחבת, האם כל הצלחות והסכו’’ם צריכים הכשר? יש לציין שאין לי מושג באיזה צלחות השתמשתי ואודה לרב אם יוכל לפרט מה לעשות אם צריך להכשיר או לא תודה
תשובה
המחבת לא נטרפה, מפני שאף על פי שיתוש אסור באכילה - הטעם הנפלט ממנו למחבת הוא פגום ואינו אוסר. בברכה, הרב עודד מילר
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il