- הלכה
- שאלות כלליות
מה נחשב יד סולדת?
שאלה
1. יש לי שאלה: מתי הטעם עובר לכלי? כפי שהבנתי כשהיד סולת בו הטעם עובר, מה ההגדרה של החום שיד סולדת בו? אם אני בישלתי תפוחי אדמה והעברתי אותו לכלי וכשאני נוגעת אני לא יכולה להחזיק את האצבע על התפוח אדמה לא יותר משניה זה נקראה עדיין חום שיד סולדת בו או לא?
2. עוד שאלה בקשר למידת החום. האם צלחת שיש בה מאכל שיד סולדת בו נחשבת ככלי ראשון?
תודה
תשובה
בוודאי כאשר תפוחי האדמה חמים עד כדי כך שלא ניתן לגעת בהם למשך יותר משנייה - הם בחום של "יד סולדת".
אמנם גם כאשר המאכל חם מאוד, יש להבחין בין מאכל שנמצא בכלי ראשון למאכל שנמצא בכלי שני.
ראשית נגדיר מהו כלי ראשון ומהו כלי שני:
כלי ראשון - הכלי שבו התחמם המאכל-בדרך כלל סיר או מחבת. כמו כן צלחת במיקרוגל.
כלי שני - כלי אחר שאליו העבירו את המאכל מהכלי הראשון.
אם המאכל נמצא בכלי ראשון - וודאי שהוא מעביר טעם לכלי כאשר הוא חם.
אם הוא נמצא בכלי שני: אם הוא נוזלי - אינו מעביר טעם. אם הוא מוצק ("גוש") - למעשה מחמירים שהוא נותן טעם גם בכלי שני.
בברכה,
הרב עודד מילר

תנור פירוליטי
הרה"ג דוב ליאור | י"ט סיון תשס"ג
למה תרנגול וחלב אסור?
כולל הלכה בית אל | א אב תש"פ

הכשרת טוסטר אובן
הרה"ג דוב ליאור | ט מרחשון תש"ע
צורה של מאפים
הרב אביעד תפוחי | כ"ד אב תשפ"א
כולל הלכה בית אל
קשירת מגף בשבת
כ"ז טבת תשע"ד
עמידה בברכת אתה קדוש- המשך
כ"ג טבת תשע"ד
סולם בשבת
כ"ב טבת תשע"ד
חגורה מתקלפת בשבת
ל מרחשון תשע"ד
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע

הדלקת נרות שבת באיחור - עד מתי?
הרב שמואל אריאל | כ"ט מרחשון תשע"ז
