ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מה נחשב יד סולדת? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ח תמוז תשע"ה

מה נחשב יד סולדת?


כולל הלכה בית אל

שאלה:
1. יש לי שאלה: מתי הטעם עובר לכלי? כפי שהבנתי כשהיד סולת בו הטעם עובר, מה ההגדרה של החום שיד סולדת בו? אם אני בישלתי תפוחי אדמה והעברתי אותו לכלי וכשאני נוגעת אני לא יכולה להחזיק את האצבע על התפוח אדמה לא יותר משניה זה נקראה עדיין חום שיד סולדת בו או לא?
2. עוד שאלה בקשר למידת החום. האם צלחת שיש בה מאכל שיד סולדת בו נחשבת ככלי ראשון?
תודה

תשובה:
בוודאי כאשר תפוחי האדמה חמים עד כדי כך שלא ניתן לגעת בהם למשך יותר משנייה - הם בחום של "יד סולדת".

אמנם גם כאשר המאכל חם מאוד, יש להבחין בין מאכל שנמצא בכלי ראשון למאכל שנמצא בכלי שני.

ראשית נגדיר מהו כלי ראשון ומהו כלי שני:
כלי ראשון - הכלי שבו התחמם המאכל-בדרך כלל סיר או מחבת. כמו כן צלחת במיקרוגל.
כלי שני - כלי אחר שאליו העבירו את המאכל מהכלי הראשון.

אם המאכל נמצא בכלי ראשון - וודאי שהוא מעביר טעם לכלי כאשר הוא חם.
אם הוא נמצא בכלי שני: אם הוא נוזלי - אינו מעביר טעם. אם הוא מוצק ("גוש") - למעשה מחמירים שהוא נותן טעם גם בכלי שני.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il