ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת מעשנת בשר | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ח אב תשע"ה

הכשרת מעשנת בשר


הרב יצחק בן יוסף

שאלה:
האם ניתן להכשיר מעשנת מבשרי לפרווה?

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "עישון בשר ודגים במעשנת"

תשובה:
ניתן להכשיר על ידי ליבון קל דהיינו להניח את הרשתות שמניחים עלים מזון - 5 שניות על כיריים גז בכל מקום ברשת.
או דקה בחום גבוהה בתנור כאשר התנור הגיע לחום גבוהה.
האשכנזים נהגו לא להעביר כלים מבשר לחלב כדי שלא ליצור בלבול אחרי שהתרגלו, והתירו רק בשני מצבים א. כאשר מכשירים לפסח .
ב. כאשר נטרף הכלי. ואז ניתן לקבוע למה ישמש הכלי.
אך מבשרי לפרווה - לא נהגו איסור.

עד כאן הלכה - ועכשיו עצה- בשביל מה להעביר לפרווה? אם אתה מעביר לפרווה אתה צריך להשתמש בכלים , מלקחיים וכדומה פרווה.
גם אם המעשנת בשרית - מותר לך להעביר דגים לדוגמה לצלחת חלבית. ואם לא עשנת 24 שעות בשר מותר לאכול את הדגים או מוצר פרווה אחר עם גבינה.
לכן ההעברה לא מרוויחים יותר מידיי.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il