• שבת ומועדים
  • מוקצה

טלטול בשבת

הרבנות הראשית לישראל

ה אדר א' תשע"ו
שאלה
בס"ד שלום רב! שאלתי היא, בדבר שהוא נחשב לבסיס לדבר האסור בטלטול כגון ארנק, או לצורך הדוגמה ניקח מגירה, כאשר יש בתוכה בוודאות חפצים האסורים בטלטול כמו כסף ובנוסף יש בתוכה גם מפתחות שהחשיבות שלהם יותר גדולה מהכסף, אבל אני לא זוכר בוודאות שהתפתחות אכן שם, האם מותר לי לפתוח את המגירה מתוך ספק? תודה רבה מראש
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה ההיתר לפתוח את המגירה הוא רק כאשר ברור שיש שם מערב שבת דבר מותר שחשוב מדבר האסור(אורח חיים ש"י, ח'). רק טלטול מהצד לצורך דבר המותר - מותר, וכן רק מותר לטלטל מוקצה בגוף(בשינוי, ולא ביד) לצורך המוקצה(שם שי"א, ח'), לכן היות ולא ידוע שהדבר המותר נמצא לא נראה שמותר לפתוח את המגירה גם בטלטול מצד או בשינוי. בברכה הרב חגי בר גיורא