• מצוות השירות

בחור "טרי" שמתגייס לצבא

הרב דוד חי הכהן

ח טבת תשס"ה
שאלה
אני אמא לבחור בן 18, שבגמר השמינית הלך ללמוד במכינה קדם צבאית. כעת הוא רוצה להתגייס לצבא לשירות קרבי רגיל של 3 שנים. חשוב לי מאד שבני יתרום את תרומתו למדינה וישמור על עם ישראל, אבל אני חוששת מכך שהוא יתקלקל בגלל הבנות שמשרתות ביחידות הקרביות. מה עלי לייעץ לבני?
תשובה
אני מציע להשפיע על הבן ללמוד לפחות עוד שנה בישיבה, כשבתוך כדי הלימוד ישלב גם לימודים הנוגעים לשמירת מצוות בצבא במצבי לחץ ומצבים של פקוח נפש. כמו כן, ללמוד ביסודיות לימודי אמונה העוסקים בקדושת ישראל, קדושת הארץ, מתוך כך גודל השליחות והזכות לשרת בצבא ישראל. כדאי לבאר שאחרי לימוד כזה, הוא יוכל להועיל בצבא כמו עשרה חיילים יחד, כי בהשפעתו תגדל המוטיבציה של כל חבריו הקרביים לעשות את המיטב ולקדש את הצבא, ומתוך כך, יזכו לשמירתו של צור ישראל וגואלו. מן השמיים יסייעו בעדו ובעדך יחד לטובת כלל ישראל. גם אני התגייסתי לצבא בגיל עשרים אחרי קרוב לשלוש שנים של לימוד בישיבה וזכיתי לראות שיש פער עצום בין חייל שיש לו רקע תורני לבין חייל דתי שאין לו את אותו העוז של התורה.